5 tips om de code van een escaperoom te kraken

Sta je op het punt om een escaperoom te betreden? Wil je niet falen en zo snel mogelijk de code kraken? Bedenk dan met je team een goed ontsnappingsplan. Hier vind je alvast 5 tips om uit de kamer te escapen. Veel succes en have fun!

Tip #1 Speel het spel met een enthousiast team

Wil je de geheimen van een escaperoom ontrafelen? Maak dan een team met mensen die de drive hebben om met succes uit de escaperoom te komen. De ingrediënten voor een goed team zijn: Humor, enthousiasme en een flinke dosis nieuwsgierigheid. Daarnaast is out of the box kunnen denken ook wel fijn.

Tip #2: Kies voor een goede rolverdeling

Elk teamlid heeft zo zijn eigen talenten. Zorg er dus voor dat je deze volop benut met een goede rolverdeling. Wanneer er een rolverdeling is, ga je in groepjes aan de raadsels of puzzelstukken werken. Maar zorg dat je als team wel weet waar elk van de groepjes mee bezig is, en deel de successen met elkaar.

Tip #3 Zorg voor een goede samenwerking

In een escaperoom is teambuilding het toverwoord. Alleen met een erg goede samenwerking zal het namelijk lukken om uit de kamer te komen. En hoe leuk is het als jouw team met een recordsnelheid de code weet te kraken? Nog belangrijker dan teambuilding is de fun. Maak vooral plezier en vier het samen als er weer een raadsel is opgelost.

Tip #4 Let goed op de aanwijzingen en clues

Tijdens een escape game zijn er meerdere aanwijzingen te vinden. Kijk dus goed of je iets bijzonders ziet of hoort. Denk bijvoorbeeld aan letters of cijfers, die ergens in de kamer verborgen zijn. Het is wel belangrijk om deze aanwijzingen en clues goed bij te houden.

Tip #5 Denk niet te moeilijk en blijf kalm

Als je opeens in zo’n mysterieuze kamer staat, is het verleidelijk om heel moeilijk te gaan denken. Doe dat niet. Vaak is de oplossing veel eenvoudiger dan je in eerste instantie zou vermoeden. Blijf vooral rustig en raak niet in paniek. Dan gaat het jouw team met alle voorgaande tips zeker lukken om uit de escaperoom te komen.