Voordelen van supplementen voor hardlopers

In Nederland is hardlopen ontzettend populair. Veel mensen doen het recreatief of als hobby, terwijl anderen het nog serieuzer nemen en ook meedoen aan wedstrijden. Hardlopen is vrij intensief en vraagt om een goede conditie en uithoudingsvermogen. Ook zul je fanatiek moeten zijn en niet snel willen opgeven.

Vanwege het bovenstaande is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Hierbij is gezond eten van belang. Daarnaast is het verstandig om sportsupplementen te gebruiken. Lees hier meer over de voordelen van supplementen voor hardlopers!

Voordelen van hardloop supplementen

Hieronder staan de voordelen van hardloop supplementen beschreven:

  • Spierherstel: Tijdens het hardlopen vraag je veel van je spieren. Je spieren worden belast en hebben tijd nodig om te herstellen. Hierbij is voeding en gebruik van supplementen ook van belang. Deze zorgen ervoor dat je je sneller herstelt.
  • Voorkomen van spierafbraak: Een belangrijk voordeel van het gebruik van supplementen voor hardlopers is dat je spierafbraak voorkomt. Een belangrijk supplement hiervoor is BCAA. Deze aminozuren voorkomen spierafbraak en geven je ook energie voor tijdens het hardlopen.
  • Blessures voorkomen: Het voorkomen van blessures doe je natuurlijk ten eerste door een warming-up te doen en jezelf niet te overbelasten. Het is ook mogelijk om hier supplementen voor in te zetten. Deze helpen enerzijds met het voorkomen van blessures en anderzijds met het herstellen. Belangrijke voorbeelden van dergelijke supplementen zijn magnesium en omega 3.
  • Beter presteren: Verder helpen supplementen met het beter presteren tijdens het hardlopen. Dat komt onder andere door de bovenstaande voordelen, maar ook omdat bepaalde supplementen je meer energie geven.

Het gebruik van hardloop supplementen heeft dus zeer belangrijke voordelen. Natuurlijk is voeding het eerste wat in orde moet zijn. Toch is het duidelijk dat supplementen zelf ook van groot belang zijn. Er zijn echter veel sportsupplementen beschikbaar. Welke supplementen zijn dan voor hardlopers geschikt? Je leest het hieronder!

Welke hardloop supplementen zijn voor mij geschikt?

Er zijn voor sporters natuurlijk veel supplementen beschikbaar. Hieronder wordt beschreven welke supplementen geschikt zijn voor hardlopers.

  • BCAA-aminozuren: Met deze aminozuren voorkom je spierafbraak & ondersteun je spierherstel. Beide functies zijn voor hardlopers van groot belang. Daarom is dit een belangrijk supplement voor hardlopers.
  • Omega 3: Met een omega 3 supplement herstel je beter, onder andere doordat het supplement je gewrichten soepel houdt. Verder zijn belangrijke voordelen van omega 3 een verbetering van je concentratie en de werking tegen hart- en vaatziektes.
  • Eiwitshakes: Voor spierherstel zijn eiwitshakes van groot belang. Dit is dus een geschikt supplement voor bijvoorbeeld na je training.
  • Vitamines: Meerdere vitamines hebben verschillende voordelen van hardlopers. In sommige gevallen hebben sporters meer vitamines nodig dan niet-sporters. Een voorbeeld is vitamine B, wat bijdraagt aan de energievoorziening en huishouding van de spieren.
  • Magnesium: Het supplement magnesium helpt voor het versoepelen van je spieren. Ook verbetert magnesium de werking van vitamines.