Mooiste hardloop apps voor jouw smartphone

Hardlopen is een passie voor veel mensen. Er zijn veel bedrijven die hierop in spelen met apps die je helpen efficiënter te trainen en je doelen te bereiken.  De apps kunnen je helpen je training bij te houden, nieuwe hardlooproutes te vinden en je zelfs helpen om nieuwe hardloopmaatjes te vinden. Heb je ook zin in een rondje hardlopen? Trek je sportschoenen aan, maak de beste keuze uit een deze handige hardloopapps en zet ‘m snel op je smartphone!

1. De Strava GPS-app

Als de sportprestaties van je vrienden je stimuleren om zelf door te gaan, dan is Strava misschien wel je beste keuze. De app toont je de activiteiten van hardlopers én fietsers op dezelfde route, waardoor je gemotiveerd raakt om vaker te gaan hardlopen of fietsen.

Strava ondersteunt verschillende hardlooptrackers en Wear OS-apparaten. De app biedt ook mooie hulpmiddelen om doelen te stellen en je voortgang daarvoor bij te houden. Je kunt de app bijvoorbeeld gebruiken om je hardloopsnelheid en afgelegde afstand bij te houden. Premium-gebruikers krijgen ook toegang tot Strava Beacon, een veiligheidsfunctie waarmee maximaal drie mensen je locatie kunnen volgen terwijl je aan het hardlopen bent.

De app biedt je verder leuke uitdagingen doordat je kunt zien hoe je je verhoudt tot je vrienden. Zelfs motiverende groepsuitdagingen zijn mogelijk: wie maakt de meeste km’s per week?

2. De Nike Run Club app

Nike Run Club is een van de beste sociale fitness-apps om met je vrienden te hardlopen. Met een uitgebreide selectie van flexibele en uitdagende trainingsplannen is het niet moeilijk te zien waarom.

Met deze gratis app kun je snel je hardloopterrein instellen: straat, pad en loopband. Verder gebruikt de app de GPS en versnellingsmeter van je toestel om je tempo, afstand, tijd en verbrande calorieën bij te houden.

Nike Run Club bevat ook wekelijkse en maandelijkse uitdagingen. Je kunt ook een aantal inspirerende nummers uploaden om af te spelen ter motivatie. Bovendien krijg je er virtuele coaches bij die je aanmoedigen tijdens het hardlopen. Hoe leuk is dat!

3. App Map My Run

Map My Run is een GPS-app van Under Armour voor het vinden en volgen van routes. Of je nu traint voor een marathon of gewoon voor je plezier hardloopt, met Map My Run kun je gemakkelijk je hardloopactiviteiten bijhouden en je motivatie hoog houden.

Met de app kun je je hardlooproutes bijhouden en nieuwe routes bij jou in de buurt vinden. Je kunt kiezen uit miljoenen routes. De uitgebreide app heeft functies zoals kaarten en gegevensanalyse. Je kunt ook realtime audio-coaching krijgen en snelheid, tijd, afstand tijdens het hardlopen en de route op een kaart bekijken. Er is ook een community van hardlopers beschikbaar om elkaars doelen in gezondheid en fitness te ondersteunen.

De app integreert met verschillende apparaten en apps, zodat je je statistieken kunt synchroniseren met je MyFitnessPal-app, Fitbit en Apple Watch, om er maar een paar te noemen. Je kunt je schoenen ook toevoegen aan Map My Run, en de app zal je vertellen wanneer het tijd is om ze te vervangen door nieuwe.

4. De adidas Running app

De app adidas Running is meer dan alleen een hardloop app. De app kan al je runs ‘real-time’ volgen en een gedetailleerd logboek bijhouden van al je fitnessactiviteiten. Het bevat sterke analyses met grafieken en diagrammen om je vooruitgang bij te houden.

Je kunt het gebruiken om je hardlopen, wandelen, joggen en fietsen bij te houden. De app kan ook snelheid, tijd, afstand, hoogte en verbrande calorieën bijhouden en bevat spraakcoaches en ondersteuning voor andere apps.

De app heeft bovendien functies voor het delen van locaties en aanmoedigingen, zodat je in contact blijft met andere hardlopers. De app synchroniseert ook met Pandora en Spotify, zodat je naar je favoriete muziek kunt luisteren terwijl je aan het hardlopen bent.

5. Runkeeper

ASICS’s Runkeeper is een van de populairste en oudste hardloop apps die er zijn. De GPS-gebaseerde app houdt je afstand, tempo, verbrande calorieën en totale tijd bij.

Met de app kun je je eigen route creëren of een van de vooraf gemaakte routes volgen. Met de gebruiksvriendelijke app kun je ook doelen stellen en je voortgang nauwkeurig bijhouden. Er is zelfs een optie om je niet-loopactiviteiten bij te houden! Met de voortgangsfunctie van Runkeeper kun je je eerdere hardlooprondes bekijken, zodat je je algehele voortgang kunt bijhouden. De app synchroniseert ook met verschillende apps, smartwatches en fitnessapparaten, zoals een Apple Watch of Fitbit.

De app heeft een community-functie waarmee je in contact kunt komen met andere hardlopers en je ervaringen kunt delen. Er is ook een aanpasbare spraakcoach die je tijdens je runs motiveert.

Hardlopen met de beste hardloop apps voor Android en iPhone

Hardlopen is een geweldige vorm van lichaamsbeweging, en het is iets dat miljoenen mensen over de hele wereld graag doen. Als je een hardloper bent, weet je dat er een heleboel factoren zijn die een rol spelen bij het bijhouden van je vorderingen. Gelukkig zijn er,  zoals je hebt kunnen zien, veel geweldige hardloopapps die je daarbij kunnen helpen.  De beste sportapps en gezonde tips vind je ook op de site voor jouw beste keuzes: ZoKiesJe.nl. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen meer te leren over de beste hardloop-apps op de markt, zodat je je fitnessdoelen kunt bereiken en je lichaam gezond en fit kunt houden.