Slapen met reuma

Slapen met reuma

Er zijn veel verschillende vormen van reuma. Reuma is namelijk een verzamelnaam voor een exceptioneel aantal aandoeningen. Deze aandoeningen worden in 3 categorieën verdeelt: artrose, ontstekingsreuma en wekedelenreuma. Wanneer je aan reuma lijdt is het belangrijk dat je een goede nachtrust hebt en hierbij ook geen pijn ervaart. Een hoog laag bed of zorgbed kan een perfecte oplossing zijn voor iemand met reuma. Maar wat is nu belangrijk als je reuma hebt en goed wilt slapen? Wij vertellen er meer over:

Slapen met reuma

Wist je dat wel 80% van de mensen met reuma last hebben van slaapproblemen? Dit kan gaan om stijve gewrichten, maar ook gewrichten die gezwollen of stijf zijn. Deze klachten houden veel mensen uit hun slaap. Hierdoor wordt het slaapritme van de persoon verschoven en dit leidt tot slaapproblemen en structurele vermoeidheid. Samen vormen deze twee een negatieve spiraal. Hoe slechter je slaapt, hoe meer pijn je ervaart.

Matrassen en bedden van Bedder

Wanneer je reuma hebt is een goede houding erg belangrijk, ook tijdens de slaap. Hierbij is een optimale verlichting van de druk en een optimale ondersteuning van het lichaam bijzonder belangrijk. Doordat de druk verlicht wordt op gewichten, spieren en pezen zal je een betere nachtrust hebben. Wanneer je reuma hebt is het belangrijk dat het matras ventilerend is, vocht afdrijft en ook de druk verlaagd.

Doordat de matrassen van Bedder zo gemaakt worden naar de persoonlijke behoeften zal het matras dan ook perfect aansluiten. De professionals hebben jarenlange ervaring op het gebied van slapen en het menselijk lichaam. Waar liggen de behoeften, welke klachten spelen er en wat kan een bed van Bedder voor jou doen? De adviseurs kunnen je daardoor een passend advies op maat geven. Een matras dient de juiste ondersteuning te hebben, de adviseurs bepalen samen met jou welk bed en welke matras het beste passen bij jouw slaapritueel, de klachten en lichaamsbouw.

Een hoog laag bed

Wanneer je klachten zoals reuma hebt kan het fijn zijn om een bed te hebben dat op gepaste hoogte staat. Een hoog laag bed biedt hierbij uitkomst. Het bed is namelijk elektrisch te verstellen in hoogte en laagte zodat het in-en uit bed stappen gemakkelijk en pijnloos gaat. Daarnaast kan het bed in de juiste houding gezet worden met de afstandsbediening zodat je ontspannen tv kan kijken of een goed boek kan lezen. Daarnaast zijn de hoog laag bedden van Bedder gecertificeerd als zorgbed. Hierdoor kan je een (gedeeltelijke) tegemoetkoming van de zorgverzekering tegemoet zien.