Wat te doen in de zomer

suppen

In de zomer hebben veel mensen een aantal weekjes vrij. Veel gaan dan op vakantie, maar wat nou als je niet op vakantie gaat? Of als je niet zo lang op vakantie gaat? Er zijn genoeg leuke dingen om te doen in de zomer. Soms misschien zoveel dat je het niet meer weet. Gelukkig hebben wij een aantal leuke dingen voor je op een rijtje gezet. 

Ga eens suppen

Als het mooi weer is, is het hartstikke leuk om te gaan suppen. Suppen wordt ook wel peddelsurfen genoemd. Dit is een sport dat ontstaan is van het surfen. Je staat namelijk op een SUP-board en je beweegt je voort met een peddel. Er zijn zowel opblaasbare als niet-opblaasbare SUP-boards te koop. En het scheelt: een SUP board kopen hoeft niet duur te zijn! Leuk om op de grachten te doen in een stad of op een meer met stil water.

Windsurfen

Ben je een echte watersporter? Dan kan windsurfen een leuke activiteit zijn om te doen. Kun je het nog niet? Het is over het algemeen niet heel moeilijk om te leren. Een paar lessen zijn echter wel nodig. Om te windsurfen heb je een windsurf board nodig, zeil, mast, een giek, kleding tegen de kou en een mastvoet en baseplate. Een windkracht tussen de 2 en 3 is vaak al voldoende, vooral als beginner.

Naar het strand

Ben je niet zo’n actieveling? Dan kun je natuurlijk altijd nog naar alle watersporters kijken vanaf het strand. Heerlijk op een strandbedje met een heerlijke cocktail. Hierbij is het natuurlijk wel zo lekker als de zon schijnt. Een heerlijke wandeling op het strand is natuurlijk ook leuk om te doen, hiervoor hoeft de zon niet te schijnen.

Picknicken

Nodig een paar vrienden en vriendinnen uit voor een lekkere picknick. Neem allemaal lekkere dingen mee, zoals fruit, hapjes, een stokbroodje en natuurlijk wat drinken. En vergeet het kleedje niet! Tip: neem een draadloze box mee zodat je ook nog eens kunt genieten van leuke zomerse muziek.

Zomerbadminton

Wil je wat actiefs doen tijdens de zomermaanden? In juli en augustus worden er diverse zomerbadminton wedstrijden georganiseerd op het strand. Zorg er dus voor dat je de badminton rackets bij de hand hebt.